Jurnal de călătorie

Vă prezint locurile pe unde călătoresc

Ultimele articole

Un vasluian în Slovenia

Slovenia, o țară central-europeană, s-a decis în sfârșit să fie gazda prestigiosului concurs numit Olimpiada Central-Europeană de Informatică. Să vă spun un secret: ei trebuiau să-l organizeze anul trecut, erau cât pe ce să fie chiar excluși din competiție, dar informaticienii sunt oameni rezonabili. Să nu spuneți la nimeni ce-ați aflat! România și-a trimis o echipă formată din elevii: Andrei Costin Constantinescu din București, Costin Andrei Oncescu din Câmpulung-Argeș, Tamio Vesa Nakajima din Beiuș-Bihor și Andrei Popa din Vaslui. Lotul a fost însoțit de mine ca lider al echipei și de Daniel Eugenie Posdărăscu (Dani), al doilea lider.

Citeşte tot articolul

Un vasluian în Turcia

Dacă turcii otomani ne-au invadat de atâtea ori în istorie, m-am gândit că n-ar fi rău să le invadăm și noi capitala. Așa că, profitând de faptul că a XXII-a ediție a Balcaniadei de informatică se ține la Ankara, însoțit de patru elevi informaticieni...

Citeşte tot articolul

Un vasluian în Croatia

Am și eu un mic merit: sunt unul din foarte puținii profesori din această țară care se ocupă de pregătirea lotului național de informatică al României. Ați auzit vreodată de acest lot? Este format din cei mai buni 20 de elevi de liceu care, în urma unor probe de baraj extrem de dure, sunt departajați pentru a participa la olimpiadele internaționale.

Citeşte tot articolul