Ce-a zis lumea

"Nu am prejudecăţi. Urăsc la fel pe toată lumea" (W. C. Fields)

Daniel Cristea-Enache - Convorbiri cu Octavian Paler

Horea, înainte de a fi tras pe roată, era blestemat prin biserici de preoţi români. (este vorba de Horea, unul din liderii răscoalei de la 1784 alături de Cloşca şi Crişan)

Tudor Vladimirescu a fost arestat în mijlocul pandurilor săi. (Tudor Vladimirescu se pare că executase anterior un căpitan de-al său pentru jaf, căpitan popular printre panduri)

La noi, Hamlet s-ar fi dus cu amicii la o berărie să uite de dilemele lui.

Rousseau ne-a lăsat sfaturi despre cum să ne creştem copiii, în timp ce pe-ai lui îi ducea la orfelinat.

Paul Verlaine (poet francez, 1844 – 1896) a scris admirabil poezii de dragoste care erau de fapt închinate unui bărbat...

În Cabala (tradiţie veche născută acum aproape 6000 de ani) se spune că Dumnezeu a încercat de 27 de ori să creeze universul. A dat greş. Noi facem parte din ultima încercare ratată.

Ce-ar fi ieşit din dragostea dintre Romeo şi Julieta dacă ar fi fost lăsaţi să se căsătorească?

Păcatul originar a corectat un defect al Creaţiei (pe Pământ ar fi rămas doar doi!)

Piaţa din Bucureşti numită acum Charles de Gaulle s-a numit cândva Hitler, apoi Stalin.

La Realitatea TV a fost întreruptă o discuţie pe tema Avem sau nu clasă politică purtată de Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu, pentru o altă transmisiune în direct: veneau fotbaliştii de la Madrid! Pleşu şi Liiceanu, în loc să plece şi să termine colaborarea cu Realitatea TV şi-au continuat discuţia după.

În 1916 (când România intrase în război), circula o foaie în care un episcop român blestema armatele române că voiau să smulgă Ardealul din Austro-Ungaria. După 1918 acelaşi Miron Cristea a devenit primul patriarh al României Mari.

În articole din anii 30 (secolul 20) Emil Cioran îl proslăvea pe Hitler.