Jurnal de călătorie

Vă prezint locurile pe unde călătoresc

La Mănăstirea Moreni, lângă Vaslui

Pentru că a fost sărbătoare, ce puteam face luni decât să merg mănăstirea care are hramul Adormirii Maicii Domnului? Aşa că m-am urcat în maşină şi... am ajuns destul de repede. Mănăstirea este la vreo 15 km de Vaslui, sunt două drumuri posibile de ajuns acolo, ambele destul de proaste. Dar ce să-i faci? Păcatele-s multe!

Am ales ruta mai lungă, cea care trece prin Crasna, apoi Costeşti. Mi s-a părut mai puţin distrusă. Se pare că un proiect european va pune pe picioare traseul, dar cred că mai durează până vedem ceva. Rudele mele au ceva pământ în apropiere, poate îmi fac un motel în viitor. Sau o pensiune. Sau... mă ocup în continuare de jurnal! Mănăstirea are amenajată o parcare mare care e ok, chiar dacă nu e cu ciment, ci iarbă.

Sunt multe flori la mănăstire, m-am apucat să le pozez, căci am fost cucerit de ele, dar credeţi-mă, realitatea depăşeşte imaginea. Iată mai jos o floare care nu ştiu cum se cheamă.

Am făcut câteva poze pentru voi, n-am stat să ascult slujba, nici nu m-am împărtăşit. Cred că-s mai păcătos decât voi. Oricum, la un moment dat am trecut pe lângă două călugăriţe care stăteau şi ascultau slujba în genunchi şi în coate pe o pătură. Mi s-a părut impresionant, asta până când m-am apropiat foarte tare şi am observat că una dintre ele ţinea înmână un telefon cu touch screen şi ambele măicuţe îl accesau cu mare atenţie. Slujbă şi tehnologie în acelaşi timp... nu-i rău, asta e un fel de multi-tasking, două activităţi în acelaşi timp, nu?

Am aflat de la cineva că numele Moreni ar veni de la gheţar. O fi fost unul prin zonă acum un catralion de ani. Nu ştiu dacă e chiar adevărată originea numelui. Vă las acum să admiraţi câteva imagini.

Despre autor
Author

Dan Pracsiu deţinător www.dponline.ro
Profesor, Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Vaslui
Membru în Comisia Naţională a Olimpiadelor de Informatică
Pasiuni: istoria, călătoriile, fotografia, muzica clasică

Comentarii (1)
  • Avatar

    suporter 26-8-2011 18:40:59

    Ai văzut telefoanele cu touch-screen și ai fost impresionat ? Eu când am fost le-am văzut pe măicuțe la volanul unei mașini de teren care nu vezi pe aici printe blocuri pe la noi în oraș ! M-am apropiat și ce crezi că scria pe mașina Ford recunoscută? RANGER XLT ! Fain , nu?

Scrie un comentariu
Nume:

Comentariu:

15 + 10 =