Pagina informaticii

Teste de informatică pentru liceu, articole C#, C/C++, PHP

Test de progress – Funcţii

Notă: Se acordă 2 puncte din oficiu. Fiecare item este punctat cu 2 puncte.

Rândul 1

1. Scrieţi funcţia Factorial, care primeşte ca parametru un număr natural n şi returnează valoarea n! (n! se defineşte ca fiind produsul primelor n numere naturale, adică 1*2*...*n).

2. Scrieţi funcţia FindLeft care primeşte ca parametri un vector de întregi a, un număr natural n reprezentând lungimea lui a şi un întreg x şi returnează cea mai din stânga poziţie unde se găseşte x în vectorul a. Dacă x nu apare în vector, funcţia va returna –1.

3. Scrieţi funcţia LowerCase care primeşte ca parametru un şir de caractere şi returnează numărul de litere mici din şir.

4. Scrieţi funcţia Ciur, care primeşte ca parametru un număr natural n şi afişează numerele prime din intervalul 2..n generate cu ciurul lui Eratostene.

 

Rândul 2

1. Scrieţi funcţia Power care primeşte ca parametri un număr real x şi un număr natural n şi returnează valoarea lui x la puterea n.

2. Scrieţi funcţia NoDigits care primeşte ca parametru un şir de caractere şi returnează numărul caracterelor care nu sunt cifre.

3. Scrieţi funcţia FindRight care primeşte ca parametri un vector de întregi a, un număr natural n reprezentând lungimea lui a şi un întreg x şi returnează cea mai din dreapta poziţie unde se găseşte x în vectorul a. Dacă x nu apare în vector, funcţia va returna –1.

4. Scrieţi funcţia Ciur, care primeşte ca parametru un număr natural n şi afişează numerele prime din intervalul 2..n generate cu ciurul lui Eratostene.

Despre autor
Author

Dan Pracsiu deţinător www.dponline.ro
Profesor, Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Vaslui
Membru în Comisia Naţională a Olimpiadelor de Informatică
Pasiuni: istoria, călătoriile, fotografia, muzica clasică

Scrie un comentariu
Nume:

Comentariu:

15 + 10 =